Szkoła Podstawowa nr 16 w Szczecinie
Jadłospis
W związku z zapobieganiem, przeciwdziałaniem i zwalczaniem COVID-19 od 02.09.2020 zostaną wprowadzone obiady jednodaniowe (bez zupy) z zachowaniem Norm Żywieniowych do czasu ustalenia odpowiednich warunków organizacyjnych.
OPŁATY ZA WYŻYWIENIE MARZEC
Jadłospis
Śniadania i podwieczorki dotyczą grup „O”
Poniedziałek, 15.03.2021r.
Śniadanie: płatki kukurydziane na mleku 250ml (2)
Obiad: łazanki z kapustą i mięsem 300g, sok marchwiowy 300ml, wafle ryżowe 20g
Podwieczorek: wafle ryżowe 20g
Wtorek, 16.03.2021r.
Śniadanie: chleb żytnio-pszenny z masłem 55g, serek topiony 20g, pomidor 20g, kakao 200ml (1,2)
Obiad: pałki z kurczaka pieczone 100g, ziemniaki 200g, mizeria z ogórka z jogurtem 70/20g, kompot owocowy 200ml, gruszka 150g (1,2)
Podwieczorek: gruszka 150g
Środa, 17.03.2021r.
Śniadanie: płatki ryżowe na mleku 250ml (2)
Obiad: gulasz segedyński 90/60g, kasza jęczmienna 200g, warzywa z wody (brokuł, kalafior) 70g, woda n/gaz 330ml, banan 150g (1)
Podwieczorek: banan 150g
Czwartek, 18.03.2021r.
Śniadanie: pieczywo z masłem 55g, wędlina 20g, ogórek kiszony 20g, kawa inka z mlekiem 200ml (1,2)
Obiad: ryż z jabłkiem i siemieniem lnianym, sos waniliowy, kompot owocowy 250ml, wafelek 26g (1)
Podwieczorek: chrupki kukurydziane 25g
Piątek, 19.03.2021r
Śniadanie: płatki owsiane na mleku 250ml (1,2)
Obiad: ryba w cieście 100g, ziemniaki 200g, surówka z kapusty kiszonej 75g, napój cytrynowy 250ml (1,4,5)
Podwieczorek: lubiś 30g (1)
Jadłospis może ulec zmianie
Alergeny: 1-gluten; 2- laktoza; 3- seler; 4- jajko; 5- ryba; 6-cytrusy, 7-gorczyca