banner
Jesteś tutaj: Start / Jadłospis

Jadłospis

OPŁATY  ZA  OBIADY   - KWIECIEŃ

 

Poniedziałek, 23. 04. 2018r.

Śniadanie: pieczywo z masłem 55g, ser żółty 20g, papryka czerwona 20g, kawa zbożowa 200ml (1,2)

Obiad: zupa z fasolki szparagowej 200ml, gołąbki w sosie pomidorowym 150g, ziemniaki 200g, woda smakowa 500ml (1,2,3)

Podwieczorek: banan 150g

 

Wtorek, 24. 04. 2018r.

Śniadanie: płatki owsiane na mleku 200ml (1,2)

Obiad: zupa brokułowa 200ml, pulpecik wp. w sosie pieczarkowym 90/60g, kasza jęczmienna 200g, pomidorki koktajlowe 50g,napój owocowy 330ml(1,2,3)

Podwieczorek: herbatniki 100g (1)

 

Środa, 25. 04. 2018r.

Śniadanie: pieczywo z masłem 55g, wędlina drobiowa 20g, pomidor 20g, kakao 200ml (1,2)

Obiad: zupa ogórkowa 200ml, pierogi ruskie 250g, surówka z marchwi z porą 75g, sok owocowy 330ml (1,2,3,4)

Podwieczorek: jogurt 100g

 

Czwartek, 26. 04. 2018r.

Śniadanie: płatki kukurydziane na mleku 200ml (1,2)

Obiad: zupa pomidorowa z ryżem brązowym 200ml, filet z kurczaka panierowany 100g, ziemniaki 200g, mizeria z ogórka lub sałata z jogurtem 50/20g, kompot owocowy 330ml, banan 150g (1,2,3,4)

Podwieczorek: wafelek 30g (1)

 

Piątek, 27. 04. 2018r.

Śniadanie: pieczywo z masłem 50g, dżem 20g, mleko 200ml (1,2)

Obiad: zupa paprykowa 200ml, ryż z polewą jogurtowo-truskawkową 300g, jabłko 150g, woda n/gaz 330ml (1,2,3,5)

Podwieczorek: jabłko 150g

 

Poniedziałek, 30. 04. 2018r.

Śniadanie: pieczywo z masłem 55g, wędlina 20g, ogórek zielony 20g, kawa zbożowa 200ml (1,2)

Obiad: kapuśniak z białej kapusty 200ml, makaron z sosem bolońskim 350g, woda 330ml (1,3)

Podwieczorek: sezamki 30g

 

Alergeny: 1-gluten; 2- laktoza; 3- seler; 4- jajko; 5- ryba

 

   

Śniadania i podwieczorki dotyczą tylko grup zerowych 

 Uwaga: Jadłospis może ulec zmianie