Szkoła Podstawowa nr 16 w Szczecinie

Jadłospis

W związku z zapobieganiem, przeciwdziałaniem i zwalczaniem COVID-19 od 02.09.2020 zostaną wprowadzone obiady jednodaniowe (bez zupy) z zachowaniem Norm Żywieniowych  do czasu ustalenia odpowiednich warunków organizacyjnych.

 

OPŁATY  ZA  WYŻYWIENIE  -  WRZESIEŃ

 grupy przedszkolne - pobierz

klasy I - VIII - pobierz

 

 REGULAMIN    

 JADŁOSPIS

 Śniadania i podwieczorki dotyczą grup „O”

 

Poniedziałek, 21.09.2020r.

 

Śniadanie: płatki kukurydziane na mleku 250ml

 

Obiad: łazanki 300g, sałatka z pomidorków koktajlowych 100g, woda n/g 330ml, chrupki czekoladowe 15g

 

Podwieczorek: chrupki czekoladowe 15g, banan 150g

 

 

 

Wtorek, 22.09.2020r.

 

Śniadanie: pieczywo żytnio-pszenne z masłem, polędwica z indyka 20g, papryka czerwona 10g kakao 200ml

 

Obiad: Klopsy wp. 130g w sosie pieczarkowym z kaszą gryczaną 200g, surówka z buraczków 80g, woda n/g 330ml,

 

Podwieczorek: kiwi 80g

 

 

 

Środa, 23.09.20r.

 

Śniadanie: płatki owsiane na mleku 250 ml

 

Obiad: spaghetti z sosem bolognese, sok owocowy 100% 330ml, ciastko owsiane 50g, gruszka 120g

 

Podwieczorek: gruszka 120g, ciastko owsiane 50g

 

 

 

Czwartek, 24.09.2020r.

Śniadanie: Chleb żytnio-pszenny, masło, sałata, jajko na twardo, herbata z cytryną 250 ml

 

Obiad: ryż z jabłkami 250g, sos jogurtowy, woda n/g 330ml, batonik zbożowy z żurawiną 40g

 

Podwieczorek: batonik zbożowy z żurawiną 40g

 

 

 

Piątek, 25.09.2020r.

Śniadanie: płatki czekoladowe na mleku 250ml

 

Obiad: Łosoś pieczony 110g, ziemniaki 200g, mix sałat z granatem i serem feta, sos winegret 75g, woda n/g,

 

Podwieczorek: śliwka 60g

 

 

 

 Jadłospis może ulec zmianie

 

Alergeny: 1-gluten; 2- laktoza; 3- seler; 4- jajko; 5- ryba; 6-cytrusy