Szkoła Podstawowa nr 16 w Szczecinie

Jadłospis

W związku z zapobieganiem, przeciwdziałaniem i zwalczaniem COVID-19 od 02.09.2020 zostaną wprowadzone obiady jednodaniowe (bez zupy) z zachowaniem Norm Żywieniowych  do czasu ustalenia odpowiednich warunków organizacyjnych.

 

OPŁATY  ZA  WYŻYWIENIE  -

 grupy 0 - pobierz

klasy I - VIII - pobierz

 

 REGULAMIN   

Jadłospis

 

Śniadania i podwieczorki dotyczą grup „O”

 

 

Poniedziałek, 21.06.2021r.

Śniadanie: chleb żytnio-pszenny z masłem 55g, pasztecik drobiowy 10g, papryka 10g, herbata miętowa 200ml (1,2)

Obiad: naleśniki z serem z sorbetem brzoskwiniowym 250/20g, woda n/gaz 330ml (1,2,4)

Podwieczorek: jabłko 150g

 

Wtorek, 22.06.2021r.

Śniadanie płatki kukurydziane na mleku 250ml (2)

Obiad: kotlet drobiowy panierowany 90g, ziemniaki 200g, sałata z sosem jogurtowym 50/20g, kompot owocowy 250ml (1,2,4)

Podwieczorek: lubiś 30g (1)

 

Środa, 23.06.2021r.

Śniadanie: chleb żytnio-pszenny z masłem 55g, wędlina 10g, ogórek 10g, kakao 200ml (1,2)

Obiad: sos boloński z mięsem i warzywami 90/40g, makaron 200g, woda n/gaz 330ml, brzoskwinia 100g (1,2)

Podwieczorek: mleko smakowe 200g (2)

 

 

Czwartek, 24.06.2021r.

Śniadanie: kasza manna na mleku Obiad: bitka ze schabu w sosie własnym 90/60g, kasza jęczmienna 200g, surówka z buraczków 70g sok owocowy 250ml (1,2)

Podwieczorek: serek homogenizowany 140g

 

 

Piątek, 25.06.2021r.- jedzą tylko grupy „0”

Śniadanie: chleb żytnio-pszenny z masłem 55g, jajko na twardo 0,5szt., rzodkiewka 10g, kawa inka z mlekiem 200ml (1,2)

Obiad: pierogi z serem 90/60g, bita śmietana 10g, woda n/gaz 330ml (1,2)

Podwieczorek: brzoskwinia 100g

 

Jadłospis może ulec zmianie

Alergeny: 1-gluten; 2- laktoza; 3- seler; 4- jajko; 5- ryba; 6-cytrusy, 7-gorczyca