Szkoła Podstawowa nr 16 w Szczecinie

Jadłospis

Jadłospis

Śniadania i podwieczorki dotyczą grup „O”

Poniedziałek  26.02.2024 r.

Śniadanie: pieczywo z masłem 110g (1a,2), wędlina 10g, ogórek 10g, kakao 200ml (2) 

Obiad: żurek z kiełbasą 220ml (3) pierogi z serem 250g (1a,4), sałatka owocowa 50g, woda niegazowana 300ml, wafle w polewie malinowej 20g

Podwieczorek: wafle ryżowe w polewie malinowej 20g, sok owocowy 200ml

 

Wtorek  27.02.2024 r.

Śniadanie: płatki kukurydziane na mleku 220ml (2), kiwi 10g

Obiad: zupa jarzynowa 220ml (3), pulpet w sosie pomidorowym 90/40g (1a,4), kasza pęczak 200g (1a), ogórek świeży 30g, kompot owocowy 200ml, banan 120g

Podwieczorek: banan 120g

                                                                                                                                         

Środa  28.02.2024 r.

Śniadanie: pieczywo z masłem 110g (1a,2), parówki z szynki 100g, ketchup 5g, kawa inka z mlekiem 200ml (1b,d,2)

Obiad: zupa marchewkowa z ryżem 220 ml (2,3), kurczak pieczony 90g, ziemniaki 200g, marchewka z groszkiem 70g (1a), sok pomarańczowy 500ml, jabłko 120g

Podwieczorek:  mus owocowy 100g

 

Czwartek 29.02.2024 r.

Śniadanie: płatki ryżowe na mleku 220ml (2), papryka 10g                                                                                                                                                                                                                                                                 

Obiad: zupa brokułowa 220ml (3,4), pierogi z mięsem 250g (1a), surówka z sałat mieszanych ze szczypiorkiem z sosem winegret 50g, woda smakowa 500ml, jogurt pitny 100g (2)

Podwieczorek: jogurt pitny 100g (2), mandarynka 70g

                                                                                                                                           

Piątek 01.03.2024 r.

Śniadanie: zacierki na mleku 220ml (2), marchewka 10g                                                                                                                    

Obiad: zupa ogórkowa 220ml (2,3), filet z miruny saute 100g (1a,4,5), ziemniaki 200g, surówka z kapusty czerwonej 70g, woda z cytryną 200ml

Podwieczorek: jogurt naturalny 150g (2), jabłko 60g

                                                 

Jadłospis może ulec zmianie

 

Alergeny: 1-gluten a) z pszenicy, b) z żyta, c) z owsa, d) z jęczmienia ; 2- mleko i produkty pochodne; 3- seler; 4- jaja; 5- ryba; 6- gorczyca; 7- orzechy; 8- sezam