Szkoła Podstawowa nr 16 w Szczecinie
Jadłospis
Jadłospis
Śniadania i podwieczorki dotyczą grup „O”
Poniedziałek 18.03.2024 r.
Śniadanie: płatki owsiane na mleku 220ml (1c,2), jabłko 10g
Obiad: zupa ziemniaczana z koperkiem 220ml (3), leczo z kiełbaską 90/40g (1a), ryż na sypko 200g, woda niegazowana 300ml, chrupki kukurydziane 25g
Podwieczorek: chrupki kukurydziane 25g, sok owocowy 200ml
Wtorek 19.03.2024 r.
Śniadanie: pieczywo z masłem 110g (1a,2), ser żółty 10g, pomidor 10g, kakao 200ml (2)
Obiad: rosół z zacierką 220ml (3), kotlet mielony 90g (1a,4), ziemniaki 200g, mizeria 60/10g (2), sok marchewkowy 300ml
Podwieczorek: mus owocowy 100g
Środa 20.03.2024 r.
Śniadanie: płatki kukurydziane na mleku 220ml (2), rzodkiewka 10g
Obiad: zupa wiosenna z kaszą 220 ml (2,3), potrawka z indyka z warzywami 90/50/40g (1a), kopytka 200g (1a), surówka z ogórka kiszonego 70g , kompot 200ml, banan 120g
Podwieczorek: banan 120g, andruty 11g (1a)
Czwartek 21.03.2024 r.
Śniadanie: pieczywo z masłem 110g (1a,2), wędlina 10g, papryka 5g, kawa inka z mlekiem 200ml (1b,d,2)
Obiad: zupa meksykańska 220ml (3), naleśniki z dżemem 300g, sos waniliowy 20g (2), woda niegazowana 300ml, jabłko 75g
Podwieczorek: jabłko 75g
Piątek 22.03.2024 r.
Śniadanie: kaszka kukurydziana na mleku 220ml (2), pomidorki 10g
Obiad: zupa neapolitańska z makaronem 220ml (1a,2,3), kotlet rybny 100g (1a,4,5), ziemniaki 200g, surówka z kapusty z marchwią 70g, kompot 200ml, mandarynka 70g
Podwieczorek: jogurt pitny 100g (2), mandarynka 70g
Jadłospis może ulec zmianie
Alergeny: 1-gluten a) z pszenicy, b) z żyta, c) z owsa, d) z jęczmienia ; 2- mleko i produkty pochodne; 3- seler; 4- jaja; 5- ryba; 6- gorczyca; 7- orzechy; 8- sezam