Szkoła Podstawowa nr 16 w Szczecinie

Jadłospis

REGULAMIN  

 

Odpis/zwrot za niewykorzystane obiady przysługuje wyłącznie tym osobom, które zgłosiły nieobecność u Intendenta szkolnego osobiście, nr tel. 91 483 31 88 wew. 22 lub mail intendent.sp16@gmail.com najpóźniej do godziny 8:00 danego dnia.

 

OPŁATY  ZA  OBIADY  - GRUPY 0 GRUDZIEŃ

OPŁATY  ZA  OBIADY  -  KLASY  I - VIII GRUDZIEŃ

Śniadania i podwieczorki dotyczą grup „O” 

 

 Poniedziałek, 17.12.2018r.

Śniadanie: płatki kukurydziane na mleku 220ml (1,2)

Obiad: krupnik z kaszą jęczmienną 200ml, łazanki z kapustą i mięsem 350g, sok owocowy 330ml (1,2,3,4)

Podwieczorek: deser ryżowy 175g (2)

 

Wtorek, 18.12.2018r.

Śniadanie: pieczywo z masłem 55g, ser żółty 20g, pomidor 20g, kakao 200ml (1,2)

Obiad: zupa pieczarkowa z makaronem 200ml, gulasz z szynki 90/60g, ziemniaki 200g, surówka z buraczków 75g, napój owocowy 500ml, jabłko 100g (1,2,3,4)

Podwieczorek: baton50g

 

Środa, 19.12.2018r.

Śniadanie: płatki owsiane na mleku 220ml (1,2)

Obiad: zupa paprykowa 200ml, makaron z sosem jogurtowo-truskawkowym 350g, woda n/gaz 330ml (1,2,3,4,5)

Podwieczorek:chrupki kukurydziane 40g

 

Czwartek, 20.12.2018r.

Śniadanie: pieczywo z masłem 55g, wędlina 20g, papryka 20g, kawa zbożowa200ml (1,2)

Obiad: zupa ryżowa 200ml, kotlet drobiowy panierowany 90g, ziemniaki 200g, mizeria z ogórka świeżego z jogurtem 70/20g, napój owocowy 330ml, mandarynka 80g (1,2,3)

Podwieczorek: wafelek 30g (2)

 

Piątek, 21.12.2018r.

Śniadanie: bułka maślana z dżemem 70g, mleko 200ml (1,2)

Obiad: barszcz czerwony 200ml, pierogi z kapustą i grzybami 350g, woda n/gaz 330ml (1,2,3,4)

Podwieczorek: jogurt owocowy 120g (2)

  

Jadłospis może ulec zmianie

 Alergeny: 1-gluten; 2- laktoza; 3- seler; 4- jajko; 5- ryba; 6-cytrusy; 7-gorczyca