Szkoła Podstawowa nr 16 w Szczecinie

Jadłospis

Jadłospis

Śniadania i podwieczorki dotyczą grup „O”

 

Poniedziałek  27.03.2023r.

Śniadanie: płatki kukurydziane na mleku 220ml (2), ogórek 20g

Obiad: zupa z soczewicy 200ml (3), pierogi leniwe 220g (1a,2,4), surówka z marchwi z pomarańczą 75g, woda niegazowana 330ml

Podwieczorek: wafle ryżowe 30g, jabłko 120g

 

Wtorek  28.03.2023r.

Śniadanie: kasza manna na mleku 220ml (1a,2), papryka 20g

Obiad: rosół z zacierką 200ml (1a,3,4), filet z kurczaka duszony 100g, ziemniaki 200g, sałata z jogurtem 50/20g (2), kompot owocowy 200ml    Podwieczorek: jogurt pitny 100g (2), jabłko 120g                                                              

                                                                                                                                         

Środa  29.03.2023r.

Śniadanie: pieczywo z masłem 110g (1a,2), wędlina 20g, pomidor 10g, kawa inka z mlekiem 200ml (2)                                                                                         

Obiad: zupa szczawiowa z jajkiem 200ml (2,3,4), sztuka mięsa w sosie własnym 90/40g (1a), kasza gryczana 200g, sałatka szwedzka z ogórka kiszonego z marchwią i cebulką 75g, woda z cytryną 200ml

Podwieczorek: mus owocowy 100g

 

Czwartek 30.03.2023r.

Śniadanie: pieczywo z masłem 110g (1a,2), serek twarogowy 20g (2), ogórek 10g, kakao 200ml (2)                                                 

Obiad: barszcz czerwony 200ml (3), pierogi z mięsem 220g (1a), kapusta na ciepło z koperkiem 50g, kompot owocowy 200ml

Podwieczorek: banan 140g

                                                                                                                                           

Piątek 31.03.2023r.

Śniadanie: płatki owsiane na mleku 220g (1c,2), rzodkiewki 10g

Obiad: zupa pomidorowa z ryżem 200ml (2,3), ryba saute 100g (5), ziemniaki 200g, surówka z białej rzodkwi z marchwią 75g, woda niegazowana 330ml

Podwieczorek: serek homogenizowany 140g (2), mandarynka 75g

                                                 

Jadłospis może ulec zmianie

Alergeny: 1-gluten a) z pszenicy, b) z żyta, c) z owsa, d) z jęczmienia ; 2- mleko i produkty pochodne; 3- seler; 4- jaja; 5- ryba; 6- gorczyca; 7- orzechy; 8- sezam