Szkoła Podstawowa nr 16 w Szczecinie

Jadłospis

Jadłospis

 

Śniadania i podwieczorki dotyczą grup „0”

 

Poniedziałek  20.06.2022r.

Śniadanie: pieczywo z masłem 60g (1a,2), wędlina 5g, pomidor 5g, kakao 200ml (2)       

Obiad: zupa pomidorowa z makaronem 200ml (3), gulasz z szynki 90g (1a), ziemniaki 200g, surówka z młodej kapusty z marchwią 75g, woda niegazowana 300ml, nektarynka 100g                  

Podwieczorek: jogurt pitny (2)

 

Wtorek  21.06.2022r.

Śniadanie kasza manna na mleku 200ml (1a,2)

Obiad: zupa owocowa 200ml (1a,3), filet z kurczaka saute 100g, ziemniaki 200g, sałata z jogurtem 60/20g (2), sok owocowy 300ml, jabłko 150g

Podwieczorek: ciastko biszkoptowe 30g (1a)

 

 

Środa  22.06.2022r.

Śniadanie: płatki kukurydziane na mleku 200ml (2)

Obiad: krupnik z kaszą jęczmienną (3), pierogi z serem i sosem  truskawkowym 200/60g (1a,2), woda smakowa 500ml

Podwieczorek: jabłko 150g

 

Czwartek  23.06.2022r.

Śniadanie: pieczywo z masłem 60g (1a,2), serek twarogowy 5g, papryka 5g, kawa inka z mlekiem 200ml (2) 

Obiad: zupa ziemniaczana z koperkiem (3), kurczak z warzywami po chińsku 100/50g, makaron 200g, sok owocowy 300ml

Podwieczorek: serek homogenizowany 140g (2)

 

Piątek 24.06.2022r.

Śniadanie: płatki miodowe na mleku 200ml (1a,2)

Obiad: rosół z ryżem (3), paluszki rybne 100g (1a,5), ziemniaki 200g, fasolka szparagowa z wody 75g, sok owocowy 200ml

Podwieczorek: wafelek bez czekolady 30g (1a)

 

 

 

Jadłospis może ulec zmianie

Alergeny: 1-gluten a) z pszenicy, b) z żyta, c) z owsa, d) z jęczmienia ; 2- mleko i produkty pochodne; 3- seler; 4- jaja; 5- ryba; 6- gorczyca; 7- orzechy; 8- sezam