Szkoła Podstawowa nr 16 w Szczecinie

Jadłospis

OPŁATY  ZA  LUTY  -  KLASY  1 - 8 - pobierz

REGULAMIN  

 

Odpis/zwrot za niewykorzystane obiady przysługuje wyłącznie tym osobom, które zgłosiły nieobecność u Intendenta szkolnego osobiście, nr tel. 91 483 31 88 wew. 22 lub mail intendent.sp16@gmail.com najpóźniej do godziny 8:00 danego dnia.

Śniadania i podwieczorki dotyczą grup „O” 

 

 

Poniedziałek, 18.02.2019r.

Śniadanie: płatki kukurydziane na mleku 250ml (2)

Obiad: barszcz czerwony 200ml, łazanki z kapustą i mięsem 350g, woda smakowa 500ml (1,2,3,4)

Podwieczorek: chrupki kukurydziane 30g, mus owocowy 100g

 

Wtorek, 19.02.2019r.

Śniadanie: pieczywo z masłem 50g, parówki z szynki 100g, ketchup 10g, herbata owocowa 200ml

Obiad: zupa pomidorowa z makaronem 200ml, kotlet mielony z pieczarkami 90g, ziemniaki 200g, mizeria z ogórka z jogurtem 50/20g, kompot owocowy 250ml, banan 150g (1,2,3,4)

 Podwieczorek: baton 35g (2,8)

  

Środa, 20.02.2019r.

Śniadanie: pieczywo z masłem 50g, wędlina 20g, papryka świeża 10g, kakao 200ml (1,2,4)

Obiad: zupa fasolowa 200g, pierogi z serem 350g, sos jogurtowo-waniliowy 20g, sok warzywny 330ml, jabłko 120g (1,2,3,4)

Podwieczorek: wafle ryżowe 30g

 

Czwartek, 21.02.2019r.

Śniadanie: płatki owsiane na mleku 250ml (1,2)

Obiad: zupa szczawiowa z jajkiem 200ml, kurczak z warzywami po chińsku 90/60g, ryż 200g, jogurt pitny 250ml, napój owocowy 200ml (1,2,3)

 Podwieczorek: herbatniki 50g (1)

   

Piątek, 22.02.2019r.

 Śniadanie: pieczywo z masłem 50g, dżem 20g, kawa zbożowa 200ml (1,2)

Obiad: krupnik z kaszą 200ml, kostka rybna 100g, ziemniaki 200g, surówka z kapusty 75g, jabłko 120g, woda n/gaz 330ml (1,2,3,4,5)

 Podwieczorek: ciastko owsiane 50g (1)

  

Jadłospis może ulec zmianie

Alergeny: 1-gluten; 2- laktoza; 3- seler; 4- jajko; 5- ryba; 6-cytrusy; 7-gorczyca; 8-orzechy