Szkoła Podstawowa nr 16 w Szczecinie
Jadłospis
Jadłospis
Śniadania i podwieczorki dotyczą grup „O”
Poniedziałek 02.10.2023r.
Śniadanie: owsianka z rodzynkami 200ml (1a,2)
Obiad: zupa ziemniaczana z koperkiem 200ml (3), kurczak z warzywami po chińsku 90/50g (1a), ryż na sypko 200g, ogórek świeży 30g, woda niegazowana 500ml
Podwieczorek: jabłko 120g
Wtorek 03.10.2023r.
Śniadanie: pieczywo z masłem 55g (1a,2), parówka 100g, ketchup 5g, rzodkiewka 5g, kawa inka z mlekiem 200ml (1b,d,2)
Obiad: zupa neapolitańska z makaronem 200ml (1a,3), stek 90g, ziemniaki 200g, surówka szwedzka z ogórka kiszonego 50g, kompot owocowy 200ml
Podwieczorek: serek homogenizowany 140g (2), śliwka 50g
Środa 04.10.2023r.
Śniadanie: pieczywo z masłem 55g (1a,2), jajko na twardo 0,5szt. (4), ogórek kiszony 5g, kakao 200ml (2)
Obiad: zupa z soczewicy 200ml (3), makaron z twarogiem 200/50g (1a,2), sos jogurtowo-waniliowy 50g (2), woda niegazowana 500ml, nektarynka 75g
Podwieczorek: wafle ryżowe 30g, marchew 10g
Czwartek 05.10.2023r.
Śniadanie: płatki kukurydziane na mleku 200ml (2), kiwi 10g
Obiad: zupa ogórkowa 200ml (2,3), pulpet w sosie koperkowym 90/40g (1a), kasza pęczak 200g (1a), kalafior gotowany z masełkiem 75g (2), kompot owocowy 200ml
Podwieczorek: banan 120g
Piątek 06.10.2023r.
Śniadanie: zacierka na mleku 200ml (1a,2), ogórek 10g
Obiad: barszcz ukraiński 200ml (2,3), ryba panierowana 90g (5,4,1a), ziemniaki 200g, surówka z kapusty kiszonej 75g, sok owocowy 200ml
Podwieczorek: mus owocowy 100g
Jadłospis może ulec zmianie
Alergeny: 1-gluten a) z pszenicy, b) z żyta, c) z owsa, d) z jęczmienia ; 2- mleko i produkty pochodne; 3- seler; 4- jaja; 5- ryba; 6- gorczyca; 7- orzechy; 8- sezam