Szkoła Podstawowa nr 16 w Szczecinie

Jadłospis

Jadłospis

Śniadania i podwieczorki dotyczą grup „O”

 

Poniedziałek  18.03.2024 r.

Śniadanie: płatki owsiane na mleku 220ml (1c,2), jabłko 10g                                                                                                                   

Obiad: zupa ziemniaczana z koperkiem 220ml (3), leczo z kiełbaską 90/40g (1a), ryż na sypko 200g, woda niegazowana 300ml, chrupki kukurydziane 25g

Podwieczorek: chrupki kukurydziane 25g, sok owocowy 200ml

 

Wtorek  19.03.2024 r.

Śniadanie: pieczywo z masłem 110g (1a,2), ser żółty 10g, pomidor 10g, kakao 200ml (2)   

Obiad: rosół z zacierką 220ml (3), kotlet mielony 90g (1a,4), ziemniaki 200g, mizeria 60/10g (2), sok marchewkowy 300ml

Podwieczorek: mus owocowy 100g

                                                                                                                                         

Środa  20.03.2024 r.

Śniadanie: płatki kukurydziane na mleku 220ml (2), rzodkiewka 10g

Obiad: zupa wiosenna z kaszą 220 ml (2,3), potrawka z indyka z warzywami 90/50/40g (1a), kopytka 200g (1a), surówka z ogórka kiszonego 70g , kompot 200ml, banan 120g

Podwieczorek: banan 120g, andruty 11g (1a)

 

Czwartek 21.03.2024 r.

Śniadanie: pieczywo z masłem 110g (1a,2), wędlina 10g, papryka 5g, kawa inka z mlekiem 200ml (1b,d,2)                                                                                        

Obiad: zupa meksykańska 220ml (3), naleśniki z dżemem 300g, sos waniliowy 20g (2), woda niegazowana 300ml, jabłko 75g

Podwieczorek: jabłko 75g

 

Piątek 22.03.2024 r.

Śniadanie: kaszka kukurydziana na mleku 220ml (2), pomidorki 10g                                                                                                                   

Obiad: zupa neapolitańska z makaronem 220ml (1a,2,3), kotlet rybny 100g (1a,4,5), ziemniaki 200g, surówka z kapusty z marchwią 70g, kompot 200ml, mandarynka 70g

Podwieczorek: jogurt pitny 100g (2), mandarynka 70g

 

Jadłospis może ulec zmianie

 

Alergeny: 1-gluten a) z pszenicy, b) z żyta, c) z owsa, d) z jęczmienia ; 2- mleko i produkty pochodne; 3- seler; 4- jaja; 5- ryba; 6- gorczyca; 7- orzechy; 8- sezam