Szkoła Podstawowa nr 16 w Szczecinie
Jadłospis
Jadłospis
Śniadania i podwieczorki dotyczą grup „O”
Poniedziałek 14.04.2025 r.
Śniadanie: płatki kukurydziane na mleku 220ml (1c,2), papryka 10g
Obiad: barszcz ukraiński z koperkiem 200ml (2,3), pierogi ruskie 220g (1a,2), surówka z marchwi z chrzanem 50g (2), woda niegazowana 300ml, mandarynka 70g
Podwieczorek: serek homogenizowany 140g (2), mandarynka 70g
Wtorek 15.04.2025 r.
Śniadanie: pieczywo z masłem 110g (1a,2), wędlina 10g (2), ogórek 10g, kawa inka z mlekiem 200ml (1b,d,2)
Obiad: zupa grysikowa z natką 200ml (1a,3), filet panierowany 90g (1a,4), ziemniaki 200g, surówka z kalarepy z rzodkiewką i ogórkiem 50g (2), kompot 200ml, ciastka owsiane 50g (1a,c)
Podwieczorek: jabłko 120g, ciastka owsiane 50g (1a,c)
Środa 16.04.2025 r.
Śniadanie: zacierka na mleku 220ml (1a,2), marchewka do pochrupania 20g
Obiad: zupa gulaszowa 200ml (3), ryż z jabłkami i polewą waniliową 200/50/40g (2), woda niegazowana 300ml, banan 120g
Podwieczorek: banan 120g
Czwartek 17.04.2025 r. TYLKO GRUPY 0
Śniadanie: pieczywo z masłem 110g (1a,2), pasztecik 5g, rzodkiewka 50g, herbata z cytryną 200ml
Obiad: kapuśniak z białej kapusty 200ml (3), krokiety z serem i pieczarkami 220g (1a,2), sos pieczarkowy 30g (1a), ogórek kiszony 50g kompot 200ml
Podwieczorek: jogurt owocowy 100ml (2)
Piątek 18.04.2025 r. TYLKO GRUPY 0
Śniadanie: kasza manna na mleku 220ml (1a,2), jabłko 30g
Obiad: krupnik z kaszą pęczak 200ml (1a,3), kostka rybna 100g (1a,4,5), ziemniaki 200g, surówka z kapusty kiszonej z marchewką 75g, woda niegazowana 300ml
Podwieczorek: wafle ryżowe w polewie malinowej 25g
Jadłospis może ulec zmianie
Alergeny: 1-gluten a) z pszenicy, b) z żyta, c) z owsa, d) z jęczmienia ; 2- mleko i produkty pochodne; 3- seler; 4- jaja; 5- ryba; 6- gorczyca; 7- orzechy; 8- sezam