Szkoła Podstawowa nr 16 w Szczecinie
Jadłospis
Jadłospis
Śniadania i podwieczorki dla grup „0”
Poniedziałek 13.01.2025 r.
Śniadanie: płatki ryżowe na mleku 200ml (2), marchewka 10g
Obiad: zupa z fasolki szparagowej 200ml (2,3), sos boloński z mięsem i warzywami 90/60g (1a), makaron 200g (1a), woda 330ml, jabłko 120g
Podwieczorek: jabłko 120g, jogurt pitny 100g (2)
Wtorek 14.01.2025 r.
Śniadanie: pieczywo z masłem 60g (1a,2), parówki z szynki 100g, papryka 10g, ketchup 10g, kawa inka z mlekiem (1b,d,2)
Obiad: barszcz ukraiński 200ml (3), sos z mięsem z szynki 90/40g (1a), kasza jęczmienna 200g (1d), surówka z sałat mieszanych z ogórkiem i sosem winegret 50g, kompot owocowy 200ml, banan 120g
Podwieczorek: banan 120g
Środa 15.01.2025 r.
Śniadanie: płatki kukurydziane na mleku 200ml (2), rzodkiewka 10g
Obiad: kapuśniak ze słodkiej kapusty 200ml (3), pierogi ruskie 220g (1a,2), surówka z marchwi z chrzanem 50g (2), sok owocowy 300ml
Podwieczorek: mus owocowy 100g
Czwartek 16.01.2025 r.
Śniadanie: pieczywo z masłem 110g (1a,2), dżem 20g (4), mleko 200ml (2), marchew 10g
Obiad: rosół z makaronem 200ml (1a,3), kurczak pieczony 100g, ziemniaki 200g, mizeria z ogórka z jogurtem 75g (2), woda niegazowana 300ml, wafle ryżowe w polewie owocowej 25g
Podwieczorek: wafle ryżowe w polewie owocowej 25g
Piątek 17.01.2025 r.
Śniadanie: kasza manna na mleku 220ml (1a,2), papryka 10g
Obiad: zupa rybna 200ml (1a,2,3), ryż z sosem bananowo – truskawkowym 200/40g (2), kompot 200ml
Podwieczorek: chrupki kukurydziane 21g, kiwi 40g
Jadłospis może ulec zmianie
Alergeny: 1-gluten a) z pszenicy, b) z żyta, c) z owsa, d) z jęczmienia ; 2- mleko i produkty pochodne; 3- seler; 4- jaja; 5- ryba; 6- gorczyca; 7- orzechy; 8- sezam