Szkoła Podstawowa nr 16 w Szczecinie
Jadłospis
Jadłospis
Śniadania i podwieczorki dotyczą grup „O”
Poniedziałek 15.04.2024r.
Śniadanie: płatki owsiane na mleku 220ml (1c,2), kalarepka 10g
Obiad: zupa jarzynowa 200ml (2,3), gołąbki w sosie pomidorowym 100g (1a), ziemniaki 200g, woda niegazowana 300ml, jabłko 120g
Podwieczorek: mus owocowy 100g
Wtorek 16.04.2024r.
Śniadanie: pieczywo z masłem 110g (1a,2), wędlina 10g, ogórek 10g, kakao 200ml (2)
120gObiad: zupa kalafiorowa z koperkiem 200ml (2,3), kurczak po chińsku z warzywami 90g, ryż na sypko 200g, papryka 20g, woda niegazowana 300ml
Podwieczorek: kaszka manna z musem 120g (1a,2)
Środa 17.04.2024r.
Śniadanie: pieczywo z masłem 110g (1a,2), serek twarogowy 10g (2), pomidor 10g, kawa inka z mlekiem 200ml (1b,d,2)
Obiad: zupa grysikowa 200ml (1a,3), kotlet mielony 90g (1a,4), ziemniaki 200g, mizeria z ogórka z jogurtem 60/20g (2), woda z cytryną 200ml, mus owocowy 100g
Podwieczorek: jogurt owocowy 100g (2)
Czwartek 18.04.2024r.
Śniadanie: zacierka na mleku 220ml (1a,2), marchewka do pochrupania 20g
Obiad: żurek z kiełbasą 200ml (2,3), makaron z twarogiem i sosem jogurtowym 200/40/40g (1a,2), kompot owocowy 200ml, owoc
Podwieczorek: chrupki kukurydziane 20g, jabłko
Piątek 19.04.2024r.
Śniadanie: płatki kukurydziane na mleku 220ml (1c,2), ogórek 10g
Obiad: zupa pomidorowa z ryżem 200ml (3), filet z ryby panierowany 100g (1a,4,5), ziemniaki 200g, surówka z kapusty kiszonej 75g, kompot owocowy 200ml
Podwieczorek: banan 120g
Jadłospis może ulec zmianie
Alergeny: 1-gluten a) z pszenicy, b) z żyta, c) z owsa, d) z jęczmienia ; 2- mleko i produkty pochodne; 3- seler; 4- jaja; 5- ryba; 6- gorczyca; 7- orzechy; 8- sezam